Studiedag voortgezet onderwijs

Een door u zelf georganiseerde opleidingsdag voor uw docenten of mentoren? Met als thema het coachen van leerlingen om betere schoolresultaten te behalen?

We kregen feedback van een middelbare school waar ‘het coachen van leerlingen’ onderdeel was van hun studiedag en waar het boek ‘Hoe geef je professionele studiecoaching?’ aan docenten uitgereikt was: “Voor de boeken was grote belangstelling. Het boek geeft goede handvatten om coachingsgesprekken nog beter te laten verlopen en is een welkome aanvulling op een eerdere coachingstraining.”

reader-studiecentrum

Klik op het boek om het te bestellen.

In dit boek leest u hoe middelbare scholieren als docent, mentor of huiswerkbegeleider goed te leren leren. Door leerlingen al snel te leren hoe zij hun huiswerk goed kunnen aanpakken, voelen zij grip en raken zij gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan.
 Met veel citaten uit de dagelijkse praktijk wordt de uitleg in dit boek verlevendigd. De essentie van dit boek wordt samengevat in vele tips.

Het boek leent zich goed als basis voor een studiedag. Achter in het boek staan concrete opdrachten die gebruikt kunnen worden om zelf actief met de stof bezig te gaan en er vervolgens samen over te praten.

Over de auteurs: 
Arnold Brouwer is docent in het voortgezet onderwijs, docentencoach, eigenaar van Studiecentrum Baarn en auteur van verschillende aan onderwijs gerelateerde boeken. Eerder schreef hij voor leraren het boek: ‘Hoe geef je met voldoening les aan pubers?’ en voor ouders het boek: ‘De Huiswerkcoach’. Marieke van Eechoud is sociaal psycholoog. De auteurs verzorgen tevens een opleiding van studiecoaches voor huiswerkbegeleiding.

Klik op de voorbeeldpagina’s om een idee van de inhoud te krijgen.

 

“Voor ieder die werkt met jongeren in het voortgezet onderwijs.” (NBD Biblion recensie). Meer recensies.

Uw studiedag voortgezet onderwijs zelf organiseren? U kunt het boek bestellen bij Studiecentrum Baarn.

 

Studiecentrum Baarn