Ervaringen

“Door Studiecentrum Baarn ben ik in moeilijke tijden overgegaan, dat komt door de manier van aanpak, bijvoorbeeld door plannen en als je vragen hebt, word je meteen geholpen. Er wordt veel aandacht gegeven aan de leerlingen. Ik kwam bijvoorbeeld in de eerste aan het eind van het jaar bij Studiecentrum Baarn en zou bijna niet overgaan, maar door de aanpak hier is het goed gekomen.” Kyro (2020)

“Ik begon de middelbare school zonder huiswerkbegeleiding, maar uiteindelijk in het tweede jaar kwam ik erachter dat ik het in m’n eentje toch niet helemaal ging redden. Vanaf dat moment besloot ik op huiswerkbegeleiding te gaan en heb ik geprobeerd samen met de begeleiders om die onvoldoendes weer naar een voldoende te krijgen. Dat is uiteindelijk gelukt en ik ben dat jaar ook overgegaan. Ik vind huiswerkbegeleiding erg helpen, omdat het je discipline geeft om aan je huiswerk te zitten doordat je hier een aantal keer per week 2 uur aan je huiswerk zit. Als je vragen hebt, kunnen de mensen je hier gelijk helpen met je vraag en probeer je er samen uit te komen, totdat je achter het antwoord bent gekomen.” Danique (2020)

“Ik heb in Amsterdam op school altijd een achterstand gehad. Hier in Baarn heb ik met mijn ouders besproken dat het handig zou zijn als ik echt uitleg krijg en ook ergens naartoe kan waar ik geconcentreerd kan werken. Gelukkig vond ik Studiecentrum Baarn. Iedereen hier is aardig, er wordt goed uitleg gegeven waardoor ik alles snap. Toetsen inplannen gaat beter en het is hier heel rustig en stil. Ze snappen je ook volledig als iets even niet goed gaat en ze geven je ook de ruimte om zelfstandig te werken. Ik ben nu helemaal bij en dat komt hierdoor.” Robby (2020)

“Professionele manier van leren en de aanpak ervan. Veel ruimte voor een goede werkomgeving. Gepersonaliseerd voor de leerling, voorkeuren van de manier van leren, tijden van komen etc. Veel aandacht aan de leerling en zijn of haar concentratie. Erg gastvrij. Strenge manier van mobieltjes, dit is voor de meesten vanzelf duidelijk, maar sommigen hebben het moeten leren.” Olivier (2020)

“Toen ik naar de middelbare school ging, wilde ik naar een huiswerkbegeleiding, omdat ik al wist dat ik het thuis niet ging doen. Ik wist alleen nog niet waar ik heen wilde, dus besloot ik het aan vrienden te vragen die al een jaar op de middelbare zaten. Zij zeiden allemaal dat ik hierheen moest en dat vind ik nu ook. Je hebt hier hele goede regels. Bijvoorbeeld: je mag geen telefoon op tafel, na 2 uur mag je pas weg of langer. Toen ik hier samen met mijn moeder op gesprek ging om hier te komen dacht ik: nee, ik wil niet hierheen. Maar na verloop van tijd besefte ik dat het heel fijn is. Want als ik thuis mijn huiswerk zou doen, deed ik dat niet en ging ik gewoon gamen. Dus als grote tip zou ik hier mijn huiswerk komen doen. Arnold de baas is heel aardig en streng op een leuke en goede manier.” Julius (2020)

Ervaringen Studiecentrum Baarn

“Ik ging eigenlijk naar huiswerkbegeleiding omdat ik van andere mensen had gehoord dat het erg fijn was. Ik heb geen zeker spijt van dat ik hiernaar toe ben gegaan. Thuis heb je namelijk best wel vaak, als je het vraagt, dat niemand dan tijd heeft om je te helpen. Hier is dat niet zo. Er zijn altijd docenten die je kunnen helpen. Ook is het fijn tijdens het plannen van de toetsweek. Je weet namelijk zeker dat je planning goed en ook vooral haalbaar is. Dat je hier verplicht 2 uur moet blijven kan soms zeker irritant zijn. Maar omdat je 2 uur lang moet blijven doe je alles wel heel geconcentreerd. Ik vind Studiecentrum Baarn dus zeker een aanrader.” Liz (2020)

“Het is erg fijn hier op huiswerkbegeleiding, vooral omdat je wordt geholpen door vakdocenten, die weten wat ze aan het doen zijn. Ook heb ik voor elke toetsweek altijd een planning staan. Als er een losse toets komt, wordt daar ook altijd ruim van tevoren een planning voor gemaakt en voor geoefend. Ook is het fijn dat je altijd extra kan komen als je nog begeleiding wil of om voor jezelf te werken. Ik zit hier nu bijna 2 jaar en ik ben erg tevreden over hoe alles is verlopen en dat is ook te zien aan mijn cijfers op school die erg omhoog zijn gegaan.” Mathijs (2020)

“Studiecentrum Baarn is een hele goed ondersteuning, zeker omdat ik uit het buitenland ben gekomen. Het hielp mij ontzettend goed om de Nederlandse manier van leren en huiswerk maken te begrijpen en zelf toe te passen. Ik haalde aan het begin van het jaar best wel wat onvoldoendes doordat ik niet wist hoe ik zelf voor de toets moest leren. De begeleiding heeft me daarmee ontzettend mee geholpen. Bij het studiecentrum zijn veel hulpmiddelen zoals oefentoetsen en oude examens. Als laatste zijn er voor elk vak meerdere hoogopgeleide leraren en studenten die experts zijn in verschillende gebieden, die erg goed helpen. Het is de enige plek waar ik echt twee uur lang gefocust en geconcentreerd mijn schoolwerk kan doen. Het is nu mijn eerste jaar en veel onvoldoendes zijn nu voldoendes, het is dus zeker een aanrader.” Karlijn (2020)

“Ik vind het studiecentrum erg handig. Je krijgt er allemaal nieuwe dingen aangeleerd waar ik nog nooit aan gedacht had. En je kunt in twee uur tijd heel veel doen. De docenten die je helpen die kunnen het goed uitleggen en zijn goed te begrijpen. Het is ook altijd heel rustig waardoor je lekker op kunt schieten en je je goed kunt concentreren.” Guus (2012)

“Ik vind dat je hier heel veel leert. Je hebt veel rust en leert hoe je je huiswerk het beste aan kunt pakken. Je wordt snel en goed geholpen. Ik heb veel moeite met natuur- en scheikunde, maar sinds ik hier ben snap ik het veel beter en haal ik betere cijfers. Ik maak al mijn huiswerk, en als ik iets niet snap word ik meteen goed geholpen.” Suzanne (2012)

“Ik vind het super leuk op studiecentrum Baarn, omdat je de hulp krijgt die  je nodig hebt en hele goede leerstrategie krijgt over hoe je beter zou kunnen leren om vooruitgang te maken in je leerwerk en maakwerk. Dat is goed te zien aan mijn laatste cijferoverzicht, want het helpt wel.” Carmel (2012)

“Op Studiecentrum Baarn kan ik in rust leren te leren, je kunt hier fijn leren omdat het hier stil is en je daarom niet wordt afgeleid zoals bij mij thuis wel gebeurt. Je wordt ook erg geholpen in het maken van een planning en te zorgen dat ik mezelf goed kan voorbereiden op de toets. Hierdoor begin ik sneller met leren en haal ik ook hogere cijfers. Je wordt geholpen met verschillende leertechnieken waardoor ik kan leren op de manier die voor mij het fijnste is.” Jamie (2012)

“Eigenlijk heb ik alleen maar voordelen. Ik leer ontzettend veel hier, ik kan me hier goed concentreren en focussen op mijn werk. Elke keer als ik iets vraag krijg ik gelijk hulp ongeacht welk vak het is. Vaak dacht ik van “wat gaaf”, zoveel heb ik nog nooit geleerd en gedaan in 2 uur. Ik ben erg tevreden over hoe het hier gaat en mijn cijfers gaan ook omhoog. Ik merk nu ook door naar het studiecentrum te gaan mijn inzet thuis ook wat verhoogd is, ik ga nu zelf op rustigere plekken zitten om me beter te focussen op mijn werk.” Robert (2012)

“Bij het Studiecentrum Baarn kan ik altijd in alle stilte leren. Thuis of op school raak ik vaak afgeleid, maar hier is er niets wat me kan afleiden. Hier leren ze mij plannen, en helpen ze me als ik iets niet begrijp. Het is ook niet alleen een plek om gewoon te studeren, hier leer ik ook bepaalde leerstrategieën. Mijn cijfers zijn zichtbaar omhoog gegaan sinds ik hier studeer. Ik kan u dit studiecentrum zeker aanraden.” Vincent (2012)

“Ik vind het prettig dat ik geholpen word met plannen omdat ik daar moeite mee had. Ik vind er ook een hele rustige sfeer hangen. Ik vind het goede van het studiecentrum dat je niet alleen huiswerk doet maar je leert ook nieuwe manieren om goed te leren, je wordt ook goed geholpen met je spelling als je moeite hebt met schrijven. Dus ik ben heel blij met de keuze om naar het studiecentrum te gaan.” Tijmen (2012)

“Ik vind Studiecentrum Baarn heel handig, ik word geholpen met mijn zwakke punten, maar ook met de dingen die beter gaan. Alles is overzichtelijk, en je kunt altijd om hulp vragen. Het is erg rustig, in en om het gebouw heen, daardoor kan ik me goed concentreren.” Thijs (2012)

“Ik vind Studiecentrum Baarn heel handig. Ik word goed geholpen met mijn zwakke punten. Maar ook met je sterke kanten word je nog geholpen waardoor je in alles steeds beter blijft worden. Het is er erg rustig en er is een goede werksfeer. Hierdoor kan ik heel goed werken. Het mooie is ook dat je er niet alleen huiswerk maakt, maar ook uitleg krijgt hoe je de stof het beste kunt leren.” Arnold (2012)

Eigen ervaringen? Laat het ons weten!

Inlichtingen en aanmelden
Studiecentrum Baarn